Merkez, Burcu Sk. No:9, 34406 Kâğıthane / ISTANBUL / TURKEY
Orët e punës
  • E hëna-E premte 09:00 - 18:00
    E shtune 09:00 - 14:00
Informacione rreth kontaktit
  • +90 (546) 640 00 11
Konsultohuni me mjekun tuaj

Rreziqet dhe efektet e operacionit Gastric-Sleeve

Studimet tregojnë se operacioni Gastric-Sleeve ka një normë mbijetese prej 99.7%. Komplikimet janë të rralla dhe ndodhin në më pak se 4% të pacientëve. Falë teknologjisë së sotme, është e mundur të trajtohen të gjitha ndërlikimet.
Rreziqet e mundshme:
• Rreziku i rrjedhjes (trajtimi i mundshëm në 95% pa operacion)
• gjakderdhje
• ngushtimi


Rreziku në krahasim me operacionet e tjera të njohura

•    Kirurgji të fshikëzës së tëmthit - shkalla e vdekshmërisë është 0.15%
• Zëvendësimi i ijëve - shkalla e vdekshmërisë është 0-29%
• Seksioni cezarian - niveli i vdekshmërisë është 0.40%

Artikuj të ngjashëm:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3962512/
http://link.springer.com/article/10.1007/s00464-015-4205-y
https://www.bariatric-surgery-source.com/references.html#gastric-sleeve-complications