Merkez, Burcu Sk. No:9, 34406 Kâğıthane / ISTANBUL / TURKEY
Orët e punës
  • E hëna-E premte 09:00 - 18:00
    E shtune 09:00 - 14:00
Informacione rreth kontaktit
  • +90 (546) 640 00 11
Konsultohuni me mjekun tuaj

Mbipesha dhe diabeti

Mbipesha është një nga faktorët kryesorë të rrezikut për diabetin. 85% e njerëzve me diabet janë mbipeshë.
Simbas Shoqatës e Diabetit në Turqi mbipesha rrit rrezikun e diabetit me 93 herë tek gratë dhe 42 herë tek burrat. Në gjashtë muajt e parë pas operacionit Gastric Sleeve, Diabeti i tipit 2 trajtohet në rreth 80%.

Në trajtimin e diabetit mund të përdoren ilaçe dhe insulina. Humbje peshe dhe një dietë të shëndetshme mund të konsiderohen poashtu si trajtime të tjera për diabetin. 

Kirurgija Adipostas, e cila synon të kurojë të gjitha sëmundjet që lidhen me mbipeshën, veçanërisht diabetin, siguron humbje peshe tek pacientet.
Në gjashtë muajt e parë pas operacionit Gastric-Sleeve, rreth 80% e diabetit të të tpiit 2 trajtohet.