Merkez, Burcu Sk. No:9, 34406 Kâğıthane / ISTANBUL / TURKEY
Orët e punës
  • E hëna-E premte 09:00 - 18:00
    E shtune 09:00 - 14:00
Informacione rreth kontaktit
  • +90 (546) 640 00 11
Konsultohuni me mjekun tuaj

A do të vendosen qepje shtesë në vijën e kllapës gjatë operacionit Gastric-Sleeve?

Asnjë qepje shtesë nuk do të vendosët në vijën e kllapës. Përveç përvojës sonë me më shumë se 1,600 operacione, shumë botime shkencore tregojnë se një qepje shtesë rrit rrezikun e rrjedhjeve. Shtesa që vendohet ndikon në rezistencën e vijës kryesore dhe kështu ngadalëson shërimin e saj, gjë që rrit rrezikun e rrjedhjes.
Në një total prej 189,477 operacionesh të Gastric-Sleeve të kryera nga 1,634 kirurgë të përgjithshëm në 720 qendra të ndryshme mes viteve 2012-2014, 0,96% e ndërlikimeve të rrjedhjeve u vunë re në rastet kur qepjet shtesë ishin vendosur në vijën kryesore. Shalla ku në rastet kur përsëri nuk janë ndërmarrë shtesa është 0.65%.

Në linkun më posht mund të lexoni artikulin: 
https://www.medscape.com/viewarticle/869231