Merkez, Burcu Sk. No:9, 34406 Kâğıthane / ISTANBUL / TURKEY
Orët e punës
  • E hëna-E premte 09:00 - 18:00
    E shtune 09:00 - 14:00
Informacione rreth kontaktit
  • +90 (546) 640 00 11
Konsultohuni me mjekun tuaj

A do të kthehet stomaku im në gjendjen e tij origjinale pas operacionit Gastric-Sleeve?


Vëllimi i stomakut të një të rrituri është midis 1 litër dhe 1.5 litra. Pas operacionit Gastric-Sleeve, ky vëllim zvogëlohet në 150 ml - 200 ml.
Nga ana mjekësore nuk është e mundur të rikthehet vëllimi i stomakut. Stomaku nuk është një organ që mund të rinovohet dhe zhvillohet vetë. I vetmi organ që ka këtë aftësi është mëlçia. 

Pas operacionit, vëllimi i stomakut mund të zgjerohet me 25% për një kohë të gjatë, gjë që mund të rrisë vëllimin e stomakut deri në 250-300 ml. Ky zgjerim nuk është një arsye pse pacienti mund të shtojë peshë pas operacionit.